Sık Sorulan Sorular

Herhangi bir madeni yağ veya herhangi bir sentetik yağın özellikle yağlama amacı ile belli bir süre kullanım sonucu kimyasal ve fiziksel olarak kirlenir ve orijinal özelliğini kaybeder.

Hidrolik yağlar, içindeki katkı maddelerinin kırılması, normal kullanım esnasında kir, metal sürtünmeleri, su veya kimyasallarla karışarak kirlenir ve rengi koyulaşarak kullanılamaz duruma gelir.

Motor yağları,

  • Motordaki yanma işlemi sırasında oksitlenir.
  • Meydana çıkan yüksek ısıdan dolayı is, silis, asit, sülfür, metal parçacıkları, su, yakıt, bunların buharları ve glikol ile kirlenir.

Yağ zamanla uzun kullanımdan dolayı iyi performans göstermez.

Yağ kirlendiği zaman koruma, soğutma ve kayganlaştırıcı özelliğini yitirir.

İcerisindeki katkı maddelerinin seviyesi azalır.

Kullanılamaz duruma gelen yağların yenisiyle değiştirilmesi dolayısıyla atik yag olusur.

Hidrolik sistem tasarımcıları ve kullanıcıların ortak gorüşü sistemlerde meydana gelen arızaların % 75 den fazlasının kirli hidrolik akışkan olduğu gerçeğidir.

Tüm hidrolik sistemlerde arızaların ana sebebi akışkandaki kirlenme ve bozulmalardır. Sistemdeki kirli akışkan;

  • Üretim kayıplarına,
  • Ekipman değiştirme maliyetine,
  • Sıklıkla akışkan değişimine,
  • Pahalı kullanım ve elden çıkarmaya,
  • Genel bakım maliyetlerindeki artmaya,
  • Ve hurda oranlarındaki artış neden olur.

Akışkandaki kirlilik hidrolik akışkandan beklenen dört göreve engel olur.

  • Enerji iletiminin sağlanması
  • Hareketli iç parcalar arasındaki yağlama görevi
  • Isı transferinin sağlanması
  • Hareketli parçaların birbirleri arasındaki sızdırmazlık toleransının sağlanması.

Kirliliğin Zararları

  • Orifislerin tıkanması
  • Komponentlerde aşınma
  • Suyun ve nemin etkisi ile oluşan pas ve oksidasyon
  • Kimyasal bileşik oluşumu
  • Akışkanda katkı maddelerinin bozulması
  • Biyolojik bozulma

Partiküller, yüzeylerin birbirine mekanik sürtünmesi, sert parçacıkların yeni parçalar koparması, parçaların daha küçük parçacıklara ayrılması ve aşındırma (zımpara) etkisi ile sisteme zarar vermektedirler.

Hidrolik sistemlerde eğer başlangıçta yıkama ve temizlik yapılmamış ise; imalattan ve montajdan gelen kirlilik, direkt olarak sistemde ortaya çıkacaktır. Bu kirlilikler toz, kaynak parçacıkları, keçe ve hortumlardan gelen kauçuk parçacıkları, makine komponentlerinden veya döküm komponentlerden gelen metal parçacıkları içerirler.

Ayrıca, sisteme yeni hidrolik yağın ilave edilmesi ile kirlilikle tanışma gerçekleşir. çünkü yeni yağ hidrolik sistemler için uygun olan temizlik standartlarında değildir. Sistemin çalışması esnasında ise kirlilik havalandırma kapağından, sızdırmazlık elemanlarından ve sistemin diğer açık bölümlerinden içeriye girerler. Ayrıca, sistem çalışma esnasında kirlilik üretmektedir. Arızalı komponentlerin aşınması ve komponent yüzeylerindeki kimyasal reaksiyonlardan meydana gelen oluşumlar kirliliğin daha da artmasına neden olurlar.

Su Kirliliğinin Zararları ve Kaynakları

  • Metal yüzeylerde korozyon etkisi
  • Zımpara aşındırma etkisini hızlandırma
  • Kullanılan rulmanların ömrünü azaltma ve arızalara sebep olma
  • Yağdaki katkı maddelerinin özelliklerini bozma
  • Viskozite değişimlerine sebep olma
  • Elektrik iletimini artırma

Hava Kirliliğinin Zararları ve Kaynakları

  • Güç iletimindeki kayıplar
  • Pompa çıkış değerlerinde azalma
  • Yağlama kayıplarının artması
  • Çalşma sıcaklığının artması
  • Tanktaki akışkanın köpüklenmesi
  • Ve kimyasal reaksiyonların oluşması

Valf bobini yanmaları, valf sürgülerindeki merkez kaçıklıkları ve sızıntıların artması, pompa arızaları, akışkan kayıpları ve sürekli yedek parça değişimi, silindir sızıntıları ve senkronizasyon problemleri.

Motor yağları ve hidrolik yağların kimyasal yapıları herhangi bir kirlenmeye maruz kalmadıkça bozulmaz. Fakat katı parçacıklar, sıvı ve gaz kirleticiler, yağın yapısını bozarak, yağın işlevini yapmasına engel olur.

Yağ sonsuza kadar bozulmadan kalabilir.

Eger yağ; sıvı, katı ve gaz halindeki zararlı atıklardan arındırılırsa ve yağın içerisindeki azalan kimyasallar yenilenirse, sonsuza kadar bozulmadan kalabilir.

Atık yağlar ile bu yağların işlenmesi sonucu çıkan atıkların çevreye zarar verecek şekilde sahada boşaltılması veya yenisi ile değiştirilmesi, depolanması, doğrudan veya dolaylı bir biçimde yüzeysel sular ile yeraltı suyuna, denizlere, drenaj sistemlerine tasinmasi hem su, hem toprak, hem de hava kirliliğine neden olur.

Atık yağların 1 litresi bir milyon litre icme suyunu kirletme potansiyeline sahiptir.

Yağ atık miktarını azaltan puraDYN Bypass Filtre Sistemi aynı zamanda yağın bilinçsizce doğaya bırakılmasından kaynaklanan çevre kirlenmesi olasılığını da azaltır.

Ayrıca, daha az yağ tüketerek dünyamızın hızla yok olan dogal kaynaklarının korunması için atılan anlamlı bir adımdır.

PuraDYN, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik bir teknoloji olarak, California EPA sertifikasını almış tek Bypass sistemidir.

Kaynak: http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/70f242d4bc85198_ek.pdf
Birinci aşamada:
  • - Yağ, basınç aktarım noktası veya tam akım filtresi yanındaki yağ aktarım tıpasından, bir by-pass basınç hattından üniteye girer.
  • - Yağın PuraDYN® sistemine akımını, saatte 22 ila 30 litre arasında sınırlayan bir metre ayarlı jetten; %100 ağartma işlemi görmemiş, uzun iplikli, doğal pamuklu filtre malzemesi ile dolu bölüme aktarılır.
  • - Yağa karışan karbon, çamur, is, vernik, pislik, silika, metal parçaları ve diğer yabancı maddeler, 1 mikron ebadında hapsedilir.
İkinci aşamada:

Katı atıklardan arındırılmış yağ, ısıtılmış buharlaştırma bölümünden geçer. Yağ basıncı atmosfer basıncına dağıtılarak, yağın ısıtılmış buharlaştırma bölümünün zemin ve duvarları üzerinde ince bir tabaka halinde akması sağlanır. (Buharlaştırma bölümündeki ısı yaklaşık 200oF olarak ölçülmektedir. Ancak dış ortamın ısısına göre bir miktar farklılık gösterebilmektedir.) Ardından da ısı, yakıt, su ve motor soğutucuları gibi atıklar buharlaşır, kendi basınçları altında bir buhar çıkış noktasına getirilir. Temizlenen yağ, yerçekimi cihazı ile makine yağ kraterine aktarılır. Devamlı yapılan temizlik işlemi yağ değişim süresini uzatır. Hatta bazı durumlarda tamamen ortadan kaldırır. Böylece motor ömrü uzar, performans etkinliğini arttırır. Bunların sonucunda da yakıt tasarrufu sağlar.

Tam akım filtre oranları saat başına 60 ile 1,000 galon arasında değişmektedir ve bu da filtrelemekten çok tarama işlevi görmektedir. PuraDYN® sistemi içerisinde çok ince bir filtre mevcuttur ve bu filtre, yağları saatte 6 ila 8 galon arasında filtreler. Çok ince filtrasyona ulaşmak için yağların filtreden yavaş yavaş geçmesi gerekmektedir. Tam akım filtreleri özellikle büyük parçaları ayırmakta (15 mikron veya daha büyük ebadındakiler) ve daha küçük, aşındırıcı parçaları yağların içinde bırakmaktadırlar. PuraDYN® sistem filtreleri 1 mikron ebadına kadar olan tüm kirleri filtreler; yakıt, yağ ve motor soğutucu sıvısı gibi atıkları elektrik ile ısıtılmış buharlaşma bölümünde buharlaştırır.

Evet! Bir çok tam akım ve by-pass filtreleri kağıt filtre kartuşları kullanmaktadır. Bunlar arasından yalnızca en iyi kalitedekiler katı atıkları 15 mikron ebadına kadar elemektedir. Birçok tam akım filtreleri, partikülleri sadece 25 ila 40 mikron arasına kadar eleyebilir. Bu filtreler sıklıkla, kağıt tam akım filtresi olarak kullanılmaktadır ve en kısa sürede partikül, kir ve vernik ile kaplanmaktadır. Tam akım kağıt filtresinde PuraDYN® sisteminden daha az filtrasyon alanı vardır. Bu nedenle daha çabuk tıkanmakta ve etkinliklerini kaybetmektedirler. Tam akım kağıt filtresinin tıkanması durumunda, filtrenin by-pass valfi açılmakta ve bu nedenle de filtrasyondan geçmemiş yağ, hidrolik ekipmana ve motora yeniden dolmaktadır. Bu sepeple de tam akım yağ filtresi, çok kısa bir sürede etkinliğini kaybetmektedir.

Kirli yağ hidrolik ekipmanların ve motorun yanma işleminde oluşan, genel oksidasyon ve yağa dışarıdan kirin sızmasıyla oluşan katı ve sıvı atıkları içerir.

Yanma süreci su, karbon parçaları ve kükürt oksitler yaratır. Hava girişinden giren kir, toz, asit ve yabancı maddelerin karışımı; çamur, vernik ve asitler oluşumunu tetikler. Bu nedenle yağın akışkanlığı ve yağlama işlevi azalır.

Yağa sızan partikülleri 5 mikrondan düşük ebada filtrelemek, motorun yıpranmasını yeteri miktarda düşürmediği, buna karşılık 1 mikrona kadar filtrelemenin motorun yıpranmasını bir hayli düşürdüğü kanıtlanmıştır. PuraDYN® sistemi, yağı 1 mikron ebadına kadar küçültmektedir.

Tüm petrol ürünleri aynı oranda doğal kükürt içermektedir. Motorun yanma işleminde bu kükürt, kükürtdioksite dönüşmektedir. Bu da yağlama sistemine aktarılarak su ile karıştığında sülfürik asit oluşturmaktadır. Kükürtdioksit yağı, yanma süresinde piston halkalarından aktarılmayan ve kullanılmayan yağı, benzin ile kirletmektedir. Yağ içerisinde oluşan asit, metal yüzeyleri aşındırmakta ve motorun erken yıpranmasına sebep olmaktadır.

Akıntı yapan enjeksiyonlar ve/veya motorun yanma sürecinde kullanılmayan yakıt, yağın içerisinde yakıtın bulunmasının birinci sebebidir. Yağın içerisinde su bulunması da motorun yanma işleminin normal bir ürünüdür ve soğutmadan kaynaklanır. Öte yandan, motor soğutucu sıvıları yağın içerisine akıntı yapan contalardan da karışabilmektedir.

Aşırı benzin, su veya motor soğutucularının seyreltilmesi, yağın yağlama özelliklerini ciddi oranda engellemektedir. Su, hidrolik ekipmanlara ve motorlara en büyük zararı veren öğedir. Çünkü aşındırıcı asitler ve çamurun oluşmasına sebep olur. Ayrıca yağ katkılarında %80'e varan kayıplara da neden olur. Sonrasında da yakıt yağı incelir, kayganlığı azalır ve bu da motorun erken aşınmasına sebep olur.

PuraDYN® sistemi ise yağın içerisindeki suyun, yakıtın ve motor soğutucularının neredeyse %100'ünü alarak akışkanlığı korur. Yağın devamlı temiz tutulmasını sağlar.

Motor ısısı tek başına istenmeyen sıvıları yok edebilmeye yeterli olsaydı; yağ, asit ile kirlenmezdi.

Bu anlamda PuraDYN® sistemindeki buharlaşma bölümü, kontrollü ısı, düşük nem, basınç eksikliği ve yağın ince tabakası; su, motor soğutucu atıkları ve yakıtın hızlı bir biçimde buharlaşmasını ve havaya karışmasını sağlar. Bunların yeniden sıvılaşarak sisteme karışmasını engeller.

Evet! Bu en iyi şekilde sülfürik asit örneği ile açıklanabilir. Kükürtdioksit, yanmanın bir yan ürünü olarak motor içerisinde oluşur. Su da yanmanın bir yan ürünü olarak motor içerisinde soğutma olarak açığa çıkar. Bu iki madde motor içerisindeki sıcak ve basınçtan reaksiyon gösterirse de sülfürik asit oluşur.

PuraDYN® sistemindeki pamuk filtre, yağ içerisindeki kükürtdioksiti yağdan ayırarak asidi nötralize etmektedir. Sülfürik asidin engellenmesiyle de yağın ömrü uzamaktadır.

Toplam alkali sayısına (Total Base Number TBN) ulaşan veya bunu aşan (sentetik olanlar da dahil olmak üzere) hidrolik ekipman ve motor üreticisi tarafından tavsiye edilen herhangi yüksek kaliteli bir yağ kullanılabilir.

Evet! PuraDYN® sistemi sentetik yağlar ile tamamen uyumludur. Bu yağlar mineral yağlara nazaran çok daha üstün kayganlık sağlasalar bile, katı atık birikimi ve sıvı atık kirliğine maruz kalırlar. Bu tip atık ve kirliliğe contalardan oluşan su, motor soğutucu akıntısı, krank milinin soğutulma işleminde açığa çıkan su ve yakıt seyrelmesi ve yağın içerisine giren diğer yabancı maddeler sebep olur.

PuraDYN® sistemi yüksek maliyetli sentetik yağların en verimli şekilde kullanılmasına imkan tanır.

Evet! PuraDYN® sistemi sentetik yağlar ile tamamen uyumludur. Bu yağlar mineral yağlara nazaran çok daha üstün kayganlık sağlasalar bile, katı atık birikimi ve sıvı atık kirliğine maruz kalırlar. Bu tip atık ve kirliliğe contalardan oluşan su, motor soğutucu akıntısı, krank milinin soğutulma işleminde açığa çıkan su ve yakıt seyrelmesi ve yağın içerisine giren diğer yabancı maddeler sebep olur.

PuraDYN® sistemi yüksek maliyetli sentetik yağların en verimli şekilde kullanılmasına imkan tanır.

PuraDYN® sisteminin araba, kamyon, otobüs, tekne, jeneratör veya basıncı yağlama sistemi kullanan her türlü endüstriyel ekipmanda sistem kurulumu yapılabilir. PuraDYN® sistemi dizel, benzin, propan veya doğal gaz ile çalışabilir. Dıştan motorlu teknelerdeki gibi, yağın yakıt ile karıştırıldığı basınçlı yağlama sistemini dahil etmeyen motorlara da uygulanabilir.

Hayır! Deterjan içeren yağlar ısıtıldıktan sonra çok koyulaşır, neredeyse siyah olur. Deterjan içermeyen yağlar ise ısıtıldıktan sonra kızıl kahve rengini alır. Birçok dizel makine yağı, içeriğindeki katkılar ve karbon partiküllerinden dolayı operasyonun ilk birkaç dakikasında siyaha dönüşür. Yağın yağlama değerinin veya kirlenme seviyesinin belirlenmesinin tek kesin yolu spektrografik yağ analizidir.

Evet! Motorun aşınması ve kimyasal reaksiyonlardan oluşan atıklar çok ufak dahi olsalar, yağ içerisinde süspansiyon olarak birbirlerine yapışmaktadırlar. Sonrasında da süspansiyondan çıkıp çamur tabakaları oluşuncaya kadar boyutları artmaktadır.

PuraDYN® sistemi yağın içerisindeki katı atıkları 1 mikron ebadına kadar düşürüp süspansiyon formundan çıkmalarını, atık ebatlarının büyümelerini engeller.

Evet! PuraDYN® sistemi hidrolik ekipmanların ve motorların ömrünü ve verimliliğini mutlaka arttırır. Motor ömrünü kısaltan ana faktörler aşınma ve sürtünmedir. Motor içerisinde ne kadar çok aşınma ve sürtünme olursa, ömrü de o kadar kısa olur.

PuraDYN® sistemi hidrolik ekipmanların ve motorların ömrünü aşınmayı ve sürtünmeyi azaltarak uzatır. Bunu yağı devamlı temiz tutarak sağlar. Normal sistemlerdeki yağı belli aralıklarla değiştirmek bile cihazlarda sürtünme ve aşındırma seviyesinde artışa neden olur. Dolayısıyla da kirliliği artan yağa maruz kalır. En iyi şartlarda motorun devamlı olarak yarısı kirli yağ ile çalışır. Ancak bazı PuraDYN® sistem kullanıcıları, PuraDYN® filtreleme sistemi ile motor ömürlerinin en az ikiye katladığını bildirmişlerdir.

Bir motordaki aşınmanın %80'ine kuru çalıştırma aşınması (yani yağ ulaştırılıncaya kadar metalin metal ile teması) sebep olur. Yağı motor içerisinde temiz tutmak; yağlama, kaplama ve yapıştırma gücünü belirler. Bunlar da kuru veya soğuk çalıştırma aşınmalarını azaltır.

Evet! PuraDYN® sistemi yeni hidrolik sistemin ya da motorun alışma süresini düşürür. O sırada motor içerisinde bulunan fazla partikülleri uzaklaştırarak (1 mikron ve daha büyük ebadındakiler) motor ömrünü uzatır. Bu partiküller hidrolik ekipmanların ve motorun tam akım filtresinde genelde bulunmamaktadır (15 mikro veya daha büyük). Eğer hidrolik ekipman veya motor ilk-çalıştırma yağı ile geliyor ise, PuraDYN® sistemini kurduktan sonra üreticinin tavsiye ettiği yağ ile değişim süresi takip edilmelidir.

Hayır! Motor yağı değişim süreleri birçok üretici tarafından garanti amacıyla "tavsiye" edilir. Sadece yağın durumu garanti süresi kapsamında minimum üretici spesifikasyonlarına uygun olmalıdır. PuraDYN® sistem yağının bu minimum gereksinimleri aşmasını sağlar.

Üreticiler hidrolik ekipman ve motor garantilerinde, yağ analiz raporlarının üreticinin tavsiye ettiği yağ değişim aralıklarında (veya daha erken) yapılması; ve yağın kullanıma uygun, katkı ve akışkanlık seviyelerinin kabul edilir olması durumunda, beyan edildiği süre boyunca verdiği garantiyi karşılamak zorundadırlar.

Hayır! PuraDYN® sistemi, yağı devamlı olarak saatte 22 ila 30 lt oranında temizlerken normal tam akım filtre ile beraber çalışır. Tam akım filtresinin performansını arttırarak ömrünü uzatır. Birçok büyük motor üreticilerinden PuraDYN® sistemi gibi fabrikalarından çıkışlı olmayan, sonradan eklenmiş bir cihazın üreticinin garantisini etkilemediğini belirtilen (ve talep üzerine gönderilebilecek) mektuplarımız mevcuttur.

Hayır! PuraDYN® sistemi, yağlama sistemine eklenecek bir aksesuardır. Bu bir by-pass sistemidir. Yani PuraDYN® sistemi tam akım yağ filtresinin en sonuna yerleştirilir. yağ pompası ile motorun hareketli bir parçası arasına yerleştirilmez. Eğer ısıtma bölümü çalışmaz ise ve/veya basınç pompası bölmesi herhangi bir sebepten bloke olur ise, yağ PuraDYN® sistemi olmayan her motor operasyonunda olduğu gibi, zaman içinde kirlenecektir. Sıklıkla yapılan yağ analizi bu sorunun zamanında fark edilmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlayacaktır. İyi bir biçimde monte edilen PuraDYN® sistemi, yağın motorun hareketli kısımlarına akmasını engeller, alt yağ basıncına etki etmez veya motora herhangi bir biçimde zarar vermez.

Normal şartlarda işleyen bir motor için PuraDYN® sistem filtresinin orijinal ekipman üreticisi (original equipment manufacturer - OEM) tarafından onaylanan veya belirtilen yağ akıtılma süresi işleminde değiştirilmesini tavsiye ederiz. Sert ve zorlu motor operasyon şartları daha sık filtre malzemesi değişimine sebep olacaktır. Her durumda PuraDYN® sistem filtresi değiştirilmeden, yağın uzman bir laboratuvar tarafından kullanım uygunluğu analizinin yaptırılması önerilmektedir.

Hayır! Yalnızca birkaç dakika sürer. TF modellerinde, 4 somonu gevşetin ve çivileri aşağı çevirin. Ana kalıbı bir kenara aldıktan sonra yayındırıcıyı kaldırın. Lastik contayı alın. Eski filtre ve lastik halkayı altın. Yeni filtreyi takın. Yeni filtrenin üzerine yeni lastik halkayı ve yayındırıcıyı yerleştirin. Yeni lastik contayı uygulayın. Ana kalıbı yayındırıcının üzerinde yerleştirdikten sonra çivileri yeniden yukarı kaldırıp 4 somonu iyice sıkın.

PFT modellerinde 1/2" esnek hareket mili kolunu kullanarak kapağı saat yönünün aksine çevirin ve kaldırın. Eski filtreyi alıp yerine yenisini takın. Kapağı yerine koyun ve sıkıştırın.

Yetkili bir laboratuvara düzenli olarak yağ analizi yollayarak, yağın kullanıma uygun olduğunu teyit edebilirsiniz. Laboratuvar analizi ucuzdur. Yansız rapor verip, yağ ile ilgili aşağıdakileri belirler:

  • Ppm (milyonda parça) olarak aşındırmadan kaynaklanan metal parçaların spektro kimyasal analizi.
  • Yakıt yüzdesi, kül yüzdesi, katı madde yüzdesi, su yüzdesi ve glikol yüzdesi gibi fiziksel özellikler.
  • Toplam alkali sayısı testi (TBN – yağın serzer alkalitesini ölçer)
  • Toplam ait sayısı testi (TAN – yağın toplam asiditesini ölçer)
  • Katkı ve akışkanlık seviyeleri

Düzenli yağ analizleri yaparak PuraDYN® sisteminin yağı saflaştırdığından emin olabiliriz.

Hidrolik ekipman veya motor normal operasyon ısısında çalışırken TF ürünün üstüne veya PFT ürününün altına dokunun. Eğer ürün çok sıcak ise, ısı bölümü çalışmaktadır. TF modellerinde yağ akımını, akım ölçer camına bakarak teyit edebilirsiniz.

PTF modellerinde ise ünitenin altındaki hortuma dokunun… Sıcak olmalıdır. Isı bölümü çalıştığı ve yağ akımı mevcut olduğu sürece PuraDYN® sistemi yağı devamlı temizliyordur.

Hayır! PuraDYN® sistemi, ister yerli olsun ister yabancı üretim, neredeyse her motora 2 saatten daha kısa bir süre de uygulanabilir. Uygulama için detaylar her ünite ile dahil edilmiştir. Herhangi bir profesyonel tamirci, üniteyi kolaylıkla sizin için monte edebilir. İstek olması durumunda PuraDYN® filtre teknolojileri teknik servisi de bu konuda sizi eğitebilir.

• Yağın, yağ kriterine uygun biçimde dönüşünü sağlayan uygun noktayı bulun.

• PuraDYN® sistemini, ekipman ile verilen mengene ve kilitler ile kurun.

• Tesisatı kurun ve motordan sisteme basınçlı yağ hortumunu bağlayın.

• Tesisatı kurun ve yağ dönüşüm hortumunu PuraDYN® ünitesinden motor yağ karterine bağlayın.

• Güç kaynağını çalıştırın ve ısı bölümünün elektrik bağlantılarını sağlayın.

Hayır! PuraDYN® sistemi basınçlı karışımlı yağ kaynağını motorun tam akım filtresinin altına aktaran ve bunun sonucunda metreleme jet montajıyla hem basınç hem de akımı düşüren bir by-pass filtrasyon ünitesidir. Bunun sonucunda PuraDYN® sistemi motor yağ basıncını değiştirmez, normal motor performansını veya tam akım filtrenin fonksiyonunu etkilemez.

PuraDYN® sistemi yağ ısısı ve motor RPM sayısına (dakikada dönüş sayısı) bağlı olarak yağı devamlı saatte 22-30 lt oranında 50 PSI (3.4 bar) da temizler.

PuraDYN® sisteminin ısı bölümü aşınmayan paslanmayan çelikten üretilmiştir. Bu kısım mühürlenmiş bir bölmeyle izole edilmiştir. Bu sayede buharlaşma bölümündeki yağ veya uçuşan gazlar ile teması engellenmiştir. Isı bölümü, yangın, patlama ve neme karşı mühürlüdür. PuraDYN® ısı bölümü 10 yıldan uzun süre çalışmaktadır.

Motor tam akım filtresini PuraDYN® sistemini kurarken değiştirin. Daha sonra tam akım filtresini ya 12 ayda bir ya da 1500 saatlik (60.000 millik) kullanımdan sonra değiştirin.

Not: Ancak motor temizliği için ilk PuraDYN® sistem filtre değişimi motorun üreticisinin tavsiye ettiği tam akım filtre değişimi aralığından yarı zamanda olmalıdır.
PuraDYN® sistemi hidrolik ekipmanın veya motorun tam akım filtresinin ömrünü uzatır fakat, zorlu ve sert çalıştırma şartları, ekipmanlardaki tam akım filtresinin ve PuraDYN® sistem filtresinin daha sık değiştirilmesine yol açar.

Evet! PuraDYN® sistemleri kaliteli parçalar ile tasarlanmıştır. Neredeyse parçalanmaz. Sorunsuzdurlar, hareketli parçaları yoktur. Servis ve değişiklik gerektirmezler.

Evet! PuraDYN® sistemi otomatik kompresör, jeneratör ve diğer motorlarda kullanılabilir.

Evet! PuraDYN® sisteminin beş yıllık, sınırsız mesafe ve zaman garantisi, ayrıca da altı aylık para iadeli performans garantisi mevcuttur.

Hayır! Günümüzde bulunan hidrolik ve modern motor yağları, düzgün biçimde çalışan bir motorun ısısından çok daha yüksek ısılara dayanıklıdır. Eğer hidrolik ya da motor yağı sıvı ve katı atıklardan ayrı tutulursa, ki bu da PuraDYN® sisteminin yaptığı bir iştir, uzun süreli kullanım mümkündür.

Evet! İstenilen akışkanlık ve katkı seviyelerinin verildiği yeni bir yağ ile başlamakta fayda vardır. Ayrıca, yeni yağ numunesini takip edebilmek ve bir standart oluşturmak için test ettirilmesini de tavsiye ederiz.

Evet! İşte PuraDYN® By-pass yağ filtrasyon sistemi tasarrufları:

• Maliyet tasarrufu (daha az yağ değiştirip, daha az iş gücü kullanarak, daha az teknik arızayla karşılaşmak)

• Motor verimini arttırarak yakıt tüketimi tasarrufu

• süresinin arttırılarak motor ömrünü uzatma

• Satın alınan ve depolanan yeni yağ miktarını azaltma

Günümüzde yüzleştiğimiz en ciddi problemlerden biri olan çevre kirliliğinin, devlet kurallarıyla beraber ileride yağ değişim masraflarını arttıracağı beklenmektedir. Bu anlamda PuraDYN® sistemini kullanarak yağ depolama ve yağı yok etme gibi problemlerden ve bunlarla ilgili masraflardan uzaklaşmış olursunuz.

Evet, laboratuvar analizleri yağınızın durumunu belirleyen en iyi yöntemdir. Bu analizler fazla motor aşınmasıyla ilgili erken uyarı vermesiyle beraber, size maliyet tasarrufu sağlayacak olan erken bakım işlemlerini yapmanızı da sağlar. PuraDYN® sisteminin yağınızı iyi filtrelemesi sayesinde analizlerde anormal yağ durumları ve motor aşınma problemleri gözlenmeyecektir.

PuraDYN® filtre teknolojileri hidrolik ekipmanlarda ve motorlarda yağ kullanımından kaynaklanan mekanik kayıpların önlenmesi ve zamanında giderilebilmesi için geliştirilmiştir ve patentlenmiştir.

Genel testler gösterir ki; PuraDYN® filtresinin kullanımıyla toplam asit oranı ve toplam baz oranı orijinal yağa çok yakındır. Bu da asit birikintileri oluşturmayan, temiz bir yağ ve sabit akıcılığı sağlayabilmek demektir.

Standart katkılı filtre, küçük toplar halinde; akıcılığı artırıcı antioksidanlar, aşınma önleyici maddeler, deterjanlar, köpük önleyici ve asit önleyici katkı paketlerini içerir. Bu maddeler tüm yağ şirketleri tarafından kullanılan, sektörde kabul edilen ve kanıtlanmış katkı maddeleridir. Pazardaki atık yağ katkı paketlerinden sonra bu katkı maddeleri motor yağındaki kimyayı bozmaz.

CGP®, Üstün Filtreleme Sistemi, motor ve makinalarda karbon ve kurumun oluşmasında meydana gelen küçük parçacıkları en etkin şekilde temizlemesi için geliştirilmiştir. Geleneksel filtreleme sistemlerinin temizleyemeyeceği kadar küçük kirleticileri, Puradyn Bypass Filtre Sistemleri, üstün filtreleme yöntemi CGP® sayesinde katı kirleticileri 1 mikrona kadar filtreler, sıvı ve gaz kirleticileri sistemden tahliye eder. CGP®, bir kimyasal salınım sürecidir. Yağın zaman içerisinde kaybetmiş olduğu mineral ve katkı maddelerini sisteme geri kazandırır.

Teknik Destek

Filtre ürünlerimiz ile ilgili teknik destek almak için, iletişim bilgilerimizi kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Ayrıca, teknik destek taleplerinizi, teknik destek talep formumuzu doldurarak da bize iletebilirsiniz.

Teknik destek talep formumuza aşağıdaki butona tıklayarak ulabilirsiniz.

Teknik Destek Talep Formu

Foto Galeri Foto Galeri Devamı..